Quantum Minds

Îți cunoști valorile? Știi de ce faci ceea ce faci?

Ai simțit vreodată că toată motivația ta se duce pe apa sâmbetei?

Ai simțit vreodată că tu nu mai ai control asupra propriilor gânduri și emoții?

Ai simțit vreodată că toate valorile tale îți sunt încălcate, șterse și distorsionate și trebuie să te comporți conform unui manual de utilizare care nu este al tău?

Ai simțit vreodată că ceea ce oferi, nu este suficient, trebuie să te străduiești mai mult, să demonstrezi mai mult, pentru a simți că ești vrednic, că meriți să ai locul tău în această lume, să trăiești cum vrei, să iubești cum vrei, să respiri profund și să fii complet?

Poate nu ai simțit nimic de mai sus sau poate că simți asta în fiecare zi. Trăim într-o lume complexă, în complexitate și provocări zilnice iar provocările cu care ne confruntăm sunt la un nivel care poate produce copleșire pentru mulți dintre noi!

Ce vreau să spun?

Când privim în jurul nostru observăm că unii oameni au o motivație reală în a-și rezolva problemele, muncesc din greu pentru obiectivele sau scopurile lor, acționează pentru a produce schimbarea, în timp ce alții nu. Și dacă ne uităm mai atent, putem vedea că totul ține de motivația personală.

Motivație fie pentru ce își doresc, dorința de mai bine sau motivația de a se îndepărta, a fugi de ceea ce îi îngrijorează sau le produce anxietate.

Am căutat constant moduri de a explica misterele motivației noastre, a comportamentelor, sensul existenței noastre. De ce trăim? De suntem aici?

Adevărul este că mare parte dintre noi poate trecem prin viață fără a ne gândi la nimic din toate acestea și poate preferăm, mai degrabă, să credem că aceste întrebări sunt pentru filosofi.

Alții doar acceptă orbește ceea ce li se spune, în timp ce unii pur și simplu nu vor să conteste status quo-ul sau să se deschidă spre a fi ironizați.

Și totuși avem abilitatea de a gândi critic. De ce-ul nostru personal este responsabil de motivația noastră și în același timp de comportamentele noastre.

Iar de ce-ul personal este individual determinat pentru fiecare dintre noi și numim asta valoare personală. Valorile noastre pot fi descoperite, schimbate, reorganizate și se formează pe baza sistemului nostru de credințe, operează în mare la nivel subconștient, așadar în mod automat. Un lucru este sigur, determină calitatea pe care o dăm vieții noastre.

Atunci când nu cunoaștem cum valorile noastre determină motivația noastră și cum ne pot susține în a crește potențialul nostru, poate fi catastrofal pentru dezvoltarea noastră.

Pentru că tot ceea ce suntem dispuși să facem sau nu, este în relație cu valorile noastre individuale.

Valorile noastre individuale sunt factori determinanți pentru motivație și comportament, în consecință modul în care interacționăm și comunicăm.

Dacă ar fi să fim total congruenți în ceea ce facem în acord cu valorile noastre și aliniați cu noi înșine, obiectivele noastre ar fi mult mai ușor de obținut.

Atenție! Valorile sunt ceea ce este important pentru noi! Nu este ceea ce ne place sau nu, ci ceea ce este important pentru noi!

Oamenii sunt diferiți. Credințele lor sunt diferite. Mintea umană și gândirea este capabilă de creștere constantă și dezvoltare în mediul propice și prin sănătate mintală.

În general oamenii sunt conduși de-o nevoie inconștientă de a căuta „mai mult”.

Fie că este mai multă cunoaștere, succes în plan material, un loc de muncă mai bun, creștere spirituală, relații prospere, mașini, vacanțe sau o viață mai bună, pare că ne străduim în mod constant pentru a prinde următorul „mai bun” sau „mai mult” din ceva și mai apoi simțim nevoia de-a explora mai departe altceva.

De cele mai multe ori nu suntem conștienți de valorile noastre dacă nu învățăm să le descoperim. Ai putea lua în considerare, pentru un moment, privind în jurul tău, câtă incoerență este evidentă în viața de zi cu zi.

Dacă observăm și mai atent, e ușor să remarcăm că în multe cazuri spunem un lucru și facem opusul lui.

Putem observa cum de cele mai multe ori, gândirea oamenilor este conflictuală, confuză, dezorientată și uneori chiar haotică. Aceasta se reflectă foarte des în modul în care operăm la nivel de societate și cum formăm cultura noastră.

Valorile noastre nu au nici o legătură cu ceea ce gândește o persoană, ci mai degrabă determină cum gândește acea persoană.

Deoarece valorile noastre sunt ceea ce este important pentru noi avem o nevoie inconștientă de a le îndeplini.

Dacă facem asta, viața este minunată și suntem în control. Dacă nu realizăm asta, experimentăm frustare și nefericire.

Deci ce sunt valorile noastre? Sunt acele convingeri și credințe despre care credem că sunt adevărate pentru noi. Sunt lucruri pe care putem sau nu să le facem.

Și… toată lumea are valori. Valorile sunt de obicei prezente în subconștient și sunt responsabile de scopurile acelei persoane în viață. Valorile noastre ne guvernează toate comportamentele. Ne oferă emoția din spatele acțiunilor noastre.

Și care este diferența dintre a obține și a nu obține ce este important pentru noi în viață? Cât de dispuși suntem în a ne descoperi și a îndeplini sau nu valorile noastre în relație cu obiectivele noastre? Ar putea face asta diferența în a ne simți vrednici, în a avea încredere, în a fi în controlul propriilor gânduri și emoții, în a experimenta cum este să trăiești conform propriului manual de utilizare?

„If I want to be free, I’ve got to be me. Not the me you think I should be. Not the me I think my wife thinks I should be. Not the me I think my kids think I should be. If I want to be free, I’ve got to be me. So I better know who me is”.
– Bill Gove

Cum ne putem descoperi de ce-ul personal și cum putem să ne aliniem la valorile noastre, te invit să descoperi aici!

Stăpânește fiecare arie a vieții tale

Nu știi cum să începi? Hai să vorbim!